Wednesday, October 19, 2011

"Tunggu la nanti........"

Posted by ronramka

Tibe-tibe pulak aku rase macam nak marah pagi nih sebab teringat kepade satu bende yang agak palat. Bende nih senantiase berlaku kepade hamba-hamba Allah yang baru jek dikurniakan cahaya mata, contohnye haku. Orang-orang yang aku betul-betul kencing keluar (pissed off) nih adalah kepada golongan-golongan yang baru ade sorang due anak tapi lagaknye macam ade 63 orang anak.

Contoh bende-bende yang derang buat : Datang seorang secare tibe-tibe, tesengeh sengeh cam kerang tak cukup sifat, aku berharap dapat lah hamper Anakku ker, Pureen ker, Pampers Momy Poko barang se-empat belas peket ker, rupe-rupenye tidak. "Baby ko sihat?". Steady je la aku jawab, "Sehat Alhamdulillah" tanpa menambah ape ape lagi citer. Dengan tak semena mena dan agak rase nak bagi lutut kat dahi orang tersebut die cakap, "Tunggu la nanti bile anak ko demam ke, selseme ke, perot kembung ke, baru ko tau camne rase". tak habes ngan tuh, die tambah plak lauk sotong masak itam, "Tunggu la nanti ko biler anak ko da pandai jalan, baru ko tau penat..bla bla bla bla bla bla bla bla...Tunggu la nanti, tunggu la nanti". For God sake!!!!!!!! mak aku pon tak cakap macam tu la woiiii. Mak aku tenang jer nasihat. Dah lah datang salam pon tak bagi, kan lagi elok wish anak aku sihat-sihat selalu ke, moga mendapat rezeki lebih ke, kan ke elok.

Wahai orang orang yang sebegini, aku tau niat korang konon nak bagi "semangat" dan "nasehat" tapi aku tak memerlukan statement "Tunggu la nanti.." nih sebab lu orang nyer anak ko jage sendiri, aku nyer anak pandai la aku rase sendiri, tak payah nak cerite, kalau panjang umur aku aku akan rase semua benda "Tunggu la nanti.." tuh. Hek eleeeee. Sekali lagi rase nak bagi lutut kat ubun-ubun die.

Lagi satu aku pasan, kaum-kaum ibu terutama yang baru dapat anak dan kepada yang ada beberapa platun anak. Kenapelah bile korang berkumpul mesti ade sesi nak membangga-bangga cerite pasal anak? Kekadang sesama sendiri dah macam bergaduh aku tengok. Bersambung-sambung cerita,

contohnye : "Enon, anak aku semalam dah pandai panggil aku ko tauuuuuuu", Enon sambut, "Uiiiiiiiii, anak aku pon sameeeeeeeeee tapi die tak panggil aku, die panggil abah dieeee, n aku ko nak tau die dah pandai nak berdiriiiiiiiii!!!" sesi bercerite nih akan bersambung-sambung kalau ade 4 orang kat situ derang akan bergilir-gilir cerita pasal anak-anak derang macam main kotak beracun sampailaaa masing-masing rase haus. Aku kalau perasan situasi macam nih dah nak berputik, aku melangkah jauh dari zon larangan nih. Sebab sangat menjengkelkan.

Sempat jugak aku berpesan pade Lieya, kalau ade orang ajak sembang atau tanye ala-ala cenggitu, aku suruh Lieya jawab camni, "UIHHHHHHHHH, ANAK AKU DAH PANDAI BAWAK KETE, AKU NGAN LAKI AKU PI KIJE NIH ANAK AKU TU YANG ANTO" pehtu aku suruh Lieya dengan muke selambe beredar dari tempat perbualan tersebut. Lieya kate nanti die akan buat tapi kalau die kencing aku, memang basahla aku.

Monday, October 17, 2011

Dengan tak semena mena

Posted by ronramka

Salam dan selamat sejahtera. Dengan selamba dan muke xmalunye aku membuat entry blog setelah beberapa tahun aku menyepi. Terase kurang ajar plak walaupon aku tau xde sape pon follow blog aku nih.

Sebab utama aku post ni adalah kerane aku tgh bosan tunggu lieya pasal die bz ade event. Tengah aku tunggu aku belek2 kat android market ade plak aplikasi untuk aku update blog. Dengan pantas aku muat turun dan dengan hitech nye aku menulis entry blog nih.

Ehhh, baru aku pasan, ghupenye ni jugak entry pertama aku selaku laki orang dan bapak kepada seorang anak perempuan :p ... Yaaaaaaaa, aku dah berkeluarga! Jgn jeles wahai rakan2 bujangku.

Mcm biase penutup entry yang sampah. Bini aku dah setel kije n aku nak chowww. Rindu anak beb!!

Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, September 7, 2009

huhhhhh...

Posted by ronramka

hahhh...lamer sial aku tak hapdet bloggg...demmmm, baru aku sedar kebizian tahap sekangkang kara...

FIFA 2009 PS3 TOURNAMENT @ MIDVALLEY

1st day of puasa..Sony Malaysia ader organize tourney kat midvalley sempene world cup next year...aku pon mendaftarlah nama dengan riang dan gembiranya dengan niat nak have fun pada bulan pose dan juga mengambil experience join tourney nihh...1st time aku join tourney fifa nih...the tourney took place at midvalley center court...


Konsep tourney nih..kalah mampos..aku pon main laaa, 1st game menang..huhuhu, 2nd game pon menang, uikkk...3rd game menang...quarter menang, sampai la ke semi aku menang...aku punyerlah bersyukur time tuhh...betol rezeki bulan Ramadhan..huhuhuhu...

hadiah yg SonyStyle sediekan, 1st place SONY PS3, 2nd place, SONY PSP...

ini antare gambo2 pade hari kejadian :







masok final, jumper sorang dak pawa, SOLIDSNAKE...mamat nih mmg tak asing lagi dalam dunie FIFA tourney...huhuhuhuhu...aku tak target menang pon...masok final tu pon aku tak espek, 1st time masok tourney laa katekan..musti tak target ape2..huhuhuhu...final aku kene tibai 7-3 ngan mamat tuhhh...hahahahahahahahha...mmg dier hebat, FYI mamat tuh member aku pon..huhuhuhuhu...

Dapek laa eden nombo duo..Alhamdulillah...dapat sejibik SONY PSP..ok tuhhh...dokek luo pon RM750..ngehehh..








HOME THEATER BAHARU


dalam ini cerita, i would like to tnx my sister...tnxxxxxxxxx kak ezz!!!!!!!! bukannye dier hadiahkan kat aku ker aper..tapi dier telah boli set home theater 5.1 seraun saun..ngeeheee...merase gak aku akhirnya dengan seraun saun nih...belek punyer belek receiver dier ternampak plak optical in...melompat aku...huhuhuhuhuh...teros dengan pantas aku pi carefour dan membeli optical cable yg berharge RM5 saja...huhuhuhuhu...

Utk pengetahuan rakan2 taulan...optical cable akan meng-transmit-kan audio signal dari ape2 electronic device yg sapot optical nih secara digital dan seterusnya memperolehi sound yang sangat pawarut..(ayat cam sial)..bukan seperti cable audio yg biasa yang ader 2 warna merah dan putih tuh..yg tuh bole bawak 2.0 aja...ke-pawaroot-an 5.1 seraun nih adalah...adalah...ermmm..cenggane aku nak cakap ekkk...haaaa, let say korang tengok citer antu, pehtu dalam satu scene tuh ader bunyik hantu kat belakang karakter tersebut, so bunyik hantu tu pon akan korang dengar kat bahagian belakang korang (bunyik daripade speaker belakang)...lepastu korang akan terkujut seperti aku tempohari..hampeh betoll..bedeghau darah aku mase tuhh..demmit..really change the experience laa, lagi puas n berdentumm...




aku mmg tak terer tang penutup...so...byeeeee

Thursday, June 11, 2009

Minum Bir !!!!!!!!!!

Posted by ronramka

Ganaz tak tajuk post saya kali nihhh...ngeheh...

nak kasik lagi ganaz, tengok gambo nihhh....




Gua minum beer beb...wakakakakakakakakak...kepade makcik2 dan pakcik2 ustad2...jgn salah anggap, beer yg saye minum nih name nyer ISTAK BEER, a product from Iran..HALAL BEER..hehehehe..korang tengok gambo tuh, ader logo halal, dier lebeh kurang macam sparkling arr, but packaging dier macam beer, aku luper plak nak tangkap lagi satu gambo, yg botol punyer, mmg lagi sebijik macam botol beer, kalau aku tengah minum n lalu plak tok aji depan aku, mau pengsan agaknye...wakakakakaka, non alchohol...sedap rasenye, beli waktu SMIDEX nyer exhibition arituh dengan harge RM3...takder lagi kat maner2 kedai di Malaysia coz tanye mamat Iran tuh, dier kater takder distributor dari mesia nih yg nak amik..kalau la aku ader duit, mmg aku nak jadik distributor tuh..bole wat duit....

hehehehehe...tu jer lah post aku...kalau busan, pi naik sampan...daaaaaaaaaaa

Barang Baruuuu!!!!

Posted by ronramka

Smekom, (cehh dulu suruh org lain bagi salam dengan menaip pekataan yg penoh, skali aku plak yg dah malehh)

pehhhhhhh, lame siol aku tak hapdet menatang haram nihhh..BZ arrr, last week baru jer abes SMIDEX, SMIDEC nyer annual axhibition..penat nak mampos..jadi runner utk business matching, hampir tumbuh ketuat kaki aku...sighhhh...

kali nih aku terase nak bagi review game, game ape? GUITAR HERO METALLICA bebehhhhh!!!! wwarghhhhhhh...kasik bunyi ganaz sket...senanyer dah lamer gak aku bli game nih but baru nak bagi rebiu...

Best ke tak game nihhh?? mesti laaa besstttttttttt...fuhhh biler korang main game nih, terase seolah2 korang berjamming bersamer Metallica laaa, siyes beb...lagu2 dier mmg mantap2 plus ader lagu2 dari band lain as well, antare peberet lagu, ONE, MASTER OF PUPPET, FADE TO BLACK, NOTHING ELSE MATTERS, UNFORGIVEN.....mak aihh, bnyak lagu2 best yg derang convertkan ker guitar hero...kat bawah nih gambo guitar ngan game dier..



mesti ader antare korang tertanyer2 cenggane nak main..tali takdak pong? hmmm jgn isau..care main dier simple, nampak tak kat fretboard gambo guitar kat atas tuh? ader ijau, kunin, merah, biru n oren...itu lah kunun2nye tali kepade guitar tersebut..ape dier? nak petik kat maner? haaaaaaaaaa, kalau korang pasan la kat gambo tuh, kat body guitar tuh, ader satu bende melintang, mendalah tuh boleh keatas dan kebawah sambil mengeluarkan bunyik klik klik...itulah tempat korang nak memetik atau menggentel nya..hehehehehe, konsep samer macam main guitar, tekan butang2 kaler tuh n petik mendalah yg tengah tuh yg aku panggil pick......tengok jap vids kat bawah tuhh....



dah nengok? nampak kan ader note2 berkaler turun tu kan...biler sampai jer kat bar bawah tuh, korang hit button kaler kat fret dan strum la pick tuhh...kalau cantik korang hit, bunyiklah, kalau terlambat atau tak kene..ader bunyik tegelentat sket..ngeheh...

so pade aku game nih mmg fun, kalau korang ader drumset, mic, n satu lagi guitar utk guitar hero...bole main dalam full band..lagi syiokkkk...

chowwwwww....

Friday, May 8, 2009

HELIUM GAS (^_^)

Posted by ronramka

Hari ni Jumaat merupakan ulangtahun ke-13 bagi SMIDEC..SMALL & MEDIUM INDUSTRIES DEVELOPMENT CORPORATION...tu jer pembuka kata aku..wakakakakakakaka...

senanye nak stoly moly kat korang yang aku telah membuat sesuatu bende yang selame nih aku hanye nonton kat TV...iaitu, menghirup gas helium dan bercakap sejurus lepas aku menyedut gas tersebut...utk korang yg tak tau akan effect gas helium nih tatkala seorang manusie nenyedutnya..sore korang akan menjadi sore yang paling lawak skali...wakakakakakakaka...

at 1st aku tengok madzir, seorang officer koporat kom, menyumbat gas tuh dalam belon..pehtu aku teringat citer friends, part chandler sedut gas tuh n nyanyi lagu I WILL SURVIVE..aku gelak kaw kaw punye..pehtu teringin plak aku nak buat..memule mmg aku rase takut...manela tau kot2 ader side effect aku mandul ker, rambut aku gugur or kulit badan aku bersopak ke kan...aku pon suruh arr sekor2 try dulu..sumer nyer tak berani...last2 aku ngan ketakutannye aku mengofferkan diri...

MMG LAWAK SIALLLLL...ader stengah org panggil laughing gas..mmg ko tegelak2 lepas sedot..adeh adeh..meleleh air mate aku...utk mempertontonkan kepade korang sumer, tengok arr vids kat bawah nihh...aku siap nyanyi lagu faizal tahir gemuruh jiwa lagi :p

video


WAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...cam sial..aku pon tak tahan lalu tergolek tergelak...petang nih lepas setel majlis makan..aku nak main lagi ngan gas tuh..aku dah suruh mahadzir simpan sket utk sesi bergelak ketawe :p

Wednesday, April 22, 2009

ALHAMDULILLAH..........

Posted by ronramka

Pada pagi 22hb April nih, aku nak bersyukur sesyukur2nya kerana dengan izin Allah yang telah memanjang kan umur aku lagi setahun...tak tue sangat tak mude sangat..Alhamdulillah jugak cukup dikurniakan rezeki..sumer bende pun agak mencukupi but amal ibadah jerk yang kompem tak cukup :p , hopefully this time, i can be a better hamba Allah, a better son n hopefully a good husband in the future InsyaAllah.

To Mak & Abah, tanx for taking care of me until now, both of you alwiz give much love to me, support me in evritin..LOVE U BOTH SOOOOOOOOOOOOOOO MUCHHH....tak dapat nak balas langsung jase mak n abah, wut i can do is....being a better son, InsyaAllah..

To my cayang, tanx for being the 1st person who wished to me :) LOVE U SOOO MUCH, tanx sebab berader ngan org mase susah n senang, tak penah berkire dengan org, n tnx for ur endless support..org sentiase doa jodoh kiter, LOVE YOU..mmmmuuuaaahhhh munyi munye :p

k guyzzzz...nak tido..tataaaaaaa

Friday, April 17, 2009

PAAALLAAATTTTTTTT!!!!!!

Posted by ronramka

hari nih mmg aku bad mood...tensennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...

aku tak ske kalau ader prob pagi2...

chowwwwwwwwwwww

Tuesday, April 14, 2009

Sesi ke-2..........

Posted by ronramka

Busuk sialllll..wakakakakka, aku pon tak tahan :p ..siap tutup idong lagi..adehh..

wokeyy..sesi kedue pada 11 april 2009..one of the coolest thing i've ever done..PS3 COMMUNITY GATHERING!!!! fuhh..mmg layan guyz event nih, from 11.30PM 11th april, sampai 3pm esok nyerrr..nuthing else but play ur PS3 sampai lebam jubo...made new frens with lowyat forumers yang sblm nih asik bace derang nyer typing jerh..huhuhuu..yg best nyer, biler jumpe tuh macam dah kenal 80 tahun!!, wakakakakaka, siap carut2 lagi..hahaha..u guyz r the best arr..

Tak tido waaa cakap luuuuuuuuuuu..layan PS3 more than separuh hari, biler balik umah badan sengal2 siput babi..hehe..macam2 jenis muke, muke ular ader, muke mayat ader huhuhuhu, sape yang paham tuh, paham ler...maleh nak citer panjang..nih gambo


Faris show off his R1 podewin..


ezdy menggeliat..busuk weiiiii..runnn


ader jer RM300, drum set tu saya yang ponyaaaaaa..


besepah sepah melimpah haram jadah..


Our venue...


group pixxxxx (^_^)


tige sekawan...


k-end senyum kerang...


my killzone2 kopi n sham's


tak tau nak tulis ape dahh :p


mine & sham's


abg swatwolf

Kebusanan Kecipanan .........

Posted by ronramka

April 11 - hari sabtu yang lepas, terbagi kepada 2 sesi...Kebosanan tahap karipap sadin dan satu lagi sesi, KE-BEST-AN yang melampauuuuuu...suke2 ati aku jer tambah imbuhan kat pekataan 'best' tuh padahal best tuh sendri bukan pekataan melayu.. :p ...

dalam post nih aku nak becrite pasal sesi pertame....

BUSAN TAHAP CIPANNNNNNN...dahh, tu je citer diee, hahahahaha..busan aku nih sampai tahap aku amik gamba2 yang merapik serta bergurau senda dgn CIKO...



CIKO domei channnn (^_^)


pikabooooo


cube click gambo ni n tengok subtitle dier, biler tengok balik cam cilake, hahaha


tepi highway nkve..chehh


adegan hangat ross & rachel :p


keskeskeskes..ni sesi no. satu pada 11 april 2009..next post aku akan citer pasal sesi 2 plak..nak pi berak dulu..nak ikot? jum...jadi tukang bau jer....

Monday, April 6, 2009

april bladifull !!! >_<

Posted by ronramka

assekomm..

hmm,nape kene asekom, askum, smekum dan sbgainye..naper tak nak memenatkan jarik type pepanjang Assalamualaikum...haaaa..kan sedap bace die ye dok? rerajin kan la sket tangan tekan2 tuh..afdhol sket..

mengikut kepada perkara diatas (chehh..cam nak balas email formal daripade en zaky jerkk :p) april fool..sowie btw sbb lambat citer pasal april fool..kedatangan april fool nih selalunye tidak akan diperasani oleh aku..mmg aku takkan pasan..aku tak tau sbb aper..n yang pelik nyer, eventho dah terkene pon aku still boleh terkene lagik..ape ke tungkik sgt aku nih..last april fool, which was 5 hari lopeh..tak bnyak arr aku kene, but mostly aku kene kat lowyat.net forum..tmpat dimaner aku slalu berbual online ngan memember PS3 aku..

ok lah, peh abes kijer time tuh, aku kuar jap ngan liya..ehh, pgi maner arr yang? luper arr waktu tuh..hahahaha, nnt dalam komen ingatkan org ek, kiter pi mane :p huhuhuhu..patut arr tak ingat 1st april..short term memory lost upenye..kohkoh..sambung balik..haaa, kuar ngan domei aku, nice day, had a lot of fun wit her, jalan2, mamam2 n after maghrib kitorang balik..sampai jerk umah, mandi, terdengar satu msg masok..misti cayang aku nih na manje2 ngan aku..dengan lalalala nye aku bacer..msg dier berbunyi gini, "yang, terime kasih utk 2day, ni last kiter kuar..tnx 4 evritin, n bye forever"...

telucut towel aku daripade tubuh badan aku yg bulat nih, n jantung aku mengepam ngan laju nye waktu tuh (yang pompuan tuh jgn nak xited sangat..aku pakai suar kecik waktu tuh, gatai btol)..hah, sambung..bedeghau darah aku waktu tuh..apakah ini? naper? teros aku tepon dengan tangan menggigil..toot toooooot, toot tooooott..pick up.."APRIL FOOOOOOOOOOOOOOOL" maser tuh la aku raser tinge aku jadi bersih coz kerak2 taik tinge aku berguguran dengan jeritan tunang aku waktu tuh...hampeh nyer tunang..berani dier buat lawak sebegitu rupe..kalau dier ader kat sebelah mau kene sekeh ngan aku..tekene lagi aku...demmm...tunangku si demok domei damba :p

daaaaaaaaaaaaa

Wednesday, March 25, 2009

Berak......

Posted by ronramka

Smekomsss to all of u out there who loving me :p .....

Ape ke benak sangat kepale hotak aku nih sampai tak der idea langsung nak post kat blog aku nih..nak post pasal game baru...takder wit dah nak bli game baru...nak post pasal cayang aku...watper nak post pasal cayang aku..nyibuk jer korang..nak tau pasal hal rumah tangge aku plak..ngeheh...

So utk pagi yg mulie nih...tetibe plak aku nak citer pasal berak..sbb pagi2 mmg enak utk berak..ceriter pasal berak nih, aku teringat mase aku darjah satu baru masok skolah dulu..utk pengetahuan inicik2 dan puan2 skalian, aku dulu adelah seorang budak yg penakut nauzubillah...asek nak bekepit ajer ngan mak ngan abah aku..dah dalam kelas pon lari tekedek2 sambil menangis teresak2 lalu menerjah abah aku tatkala aku meraung kesedihan sbb mak n abah aku dah nak balik rumah mase tuh...hahahaha, cam bangang pun ader...

tak silap aku mase tuh baru sebulan aku masok skolah, mase tuh aku masih lagi memakai baju skolah putih tuh, n seluar pendek biru..manjang kene gigit nyamuk..balok perdane btol...nak dijadikan citer, pagi tu aku sakit perot sangat2..aku duduk blakang skali, sebelah aku ade sorang budak pelat name dier shahril..tahap kekemutan perot aku maser tuh mmg menggamit usie aku yg mase mude mase tuh..nak mintak kuar mase tuh segan lagi, coz aku pemalu..

mase semakin lame semakin suntuk buat aku yg montel dan putih kepink-an macam seekor anak babi yg sgt chumell ini..otot kemut aku mmg dah tak dapat menampung bahan2 kumbahan yg sedang mem-force utk keluar...suddenly...........................

ketepek, pek , pek, puk, kecepis kecepis, piutt...perasaan lege yang amat sangat dikuti dengan rase suam2 panas berlinangan melalui peha lalu objek2 cekelat jatuh menyembah lantai kelas aku...shahril dah pandang2 tetapi yelah, budak kan...siap tanye tuuu, ni perbualan aku tatkala itu dengan shahril :

shahril : amende tu akmar??

aku : hahh? apende?

shahril : tuu, tuu..kat lantai bawah ko tuh?

tetibe aku panik, dan jawapan yg keluar dari mulut aku yg mude waktu tuh adalah :

aku : ni coklat aku, aku simpan dalam poket..tetiber plak cair !!!!!!

ahahahahahahahahahahahaha...jawapan tu kalau dipikir balik mmg arr macam aku terer bab2 kritikal thinking nih, but biler dah besa mmg rase bangang yg bertambun tambun...kohkohkoh...member aku angkat tangan lalu teros jerit.."CIKGUUU, AKMAR TERBERAK DALAM SELUAR!!! BANYAK YANG MELELEH CIKGUUUU!!!"

waktu tu berderau darah aku, kemaluan yang tak dapat dibendung..aku pun memasrahkan diri aku..cikgu aku waktu tu namer cikgu Dianingseh..baik tapi strict org nyer, dier tepon mak aku, lalu mak aku pon datang, siap dapat cubitan azimat dari mak aku..dalam kete pon tergelentat aku nak duduk utk menselesekan diri aku nih...

hehehehe..tu lah citer aku waktu darjah satu dulu..bile ingat2 balik mmg tergelak sorang2..kenape lah jawapan cokelat tuh kuar, kecik2 dah pandai nak mengelentong..huhuhuhuhu...

k guyzzz..kijer time, chowwwwwwwwwww

Monday, March 23, 2009

bla bla bla bla...

Posted by ronramka

bla bla bla bla lba bla bla..hehehe, bla bla bla bla bla bla bla..huhuhuhu, bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla..ekekekekekeke...

bla bla bla bla bla lba..kui kui kui kui..bla bla bla bla bla bla bla bla bla..uhuk uhuk uhuk :(...

la la la la lal lalalalalala..kohkohkohkho..

(apsal aku takder idea nih :( )